HostFact Help > Bestelformulier

Bestelformulier integreren in een eigen, WordPress of Joomla website
Het integreren van het bestelformulier kunt u eenvoudig doen door de header en footer aan te passen. Speciaal voor WordPress hebben we een plugin ontwikkeld om het bestelformulier eenvoudig op een pagina in te laden.

Vergeet niet uw wijzigingen bij te houden, zodat bij een nieuwe versie van HostFact u opnieuw deze wijzigingen kunt toepassen.

Eigen ontwikkelde website
U kunt de header en footer van het bestelformulier aanpassen en hier uw eigen website header en footer in terug laten komen. Let er op dat u de CSS en JS bestanden van het bestelformulier na uw eigen CSS en JS bestanden inlaadt. De header "header.phtml" en footer "footer.phtml" vindt u in de map "/bestellen/views/".

WordPress integratie
Stap 1:   WordPress plugin
Download de HostFact iframe WordPress plugin "HostFact bestelformulier integratie".
Nadat u de plugin heeft gedownload en geupload in de WordPress plugin map, kunt u binnen WordPress de plugin activeren.

Stap 2:   Bestelformulier inladen op uw WordPress pagina
Op de gewenste pagina van uw WordPress website kunt u als volgt het bestelformulier nu inladen:
[bestelformulier url=https://www.uwdomein.nl/bestellen/?cart=1]

Uiteraard dient u de URL te vervangen door de juiste URL naar uw bestelformulier.

Joomla integratie (met dank aan Schrijvers123.nl)
Stap 1:   Joomla plugin downloaden
Download de HostFact iframe Joomla plugin op Github "HostFact Joomla integratie".
Klik hier eventueel voor de directe download.

Stap 2:   Activeren
  • Login in het beheer gedeelte van Joomla en ga naar "Extensies" > "Beheren" > "Installeren".
  • Klik op tabblad 'Upload pakket bestand' en upload het gedownload bestand uit stap 1.
  • Na installatie ga naar "Extensies" > "Plugins". Zoek naar HostFact en klik er op.
  • De instellingen worden getoond. Vul de URL in (met: ?cart=), voorbeeld: https://www.uwdomein.nl/bestellen?cart=
  • Zet status op 'Ingeschakeld'.

Stap 3:   Bestelformulier inladen op uw Joomla pagina
Op de gewenste pagina van uw Joomla website kunt u als volgt het bestelformulier nu inladen, waarbij 1 het bewuste bestelformulier is:
{hostfact 1}

Een product voorselecteren doet u als volgt:
  • {hostfact 1|hosting=P003}
  • {hostfact 1|domain=voorbeeld.nl}
  • {hostfact 1|ssl=P002}
  • {hostfact 1|product=P001}