HostFact Help


HostFact Help > Betaalmogelijkheden

Betaalprovider Pay. toevoegen als betaalmethode
De integratie met betaalprovider Pay. is beschikbaar gekomen in HostFact versie 6.0.4. Heeft u de backoffice automatisch laten updaten vanaf een eerdere versie? Vergeet in dat geval dan niet om nog handmatig de mappen voor het bestelformulier en klantenpaneel bij te werken.

Registreren bij Pay.
HostFact heeft in samenwerking met Pay. een partnercode beschikbaar waardoor u als hostingbedrijf gebruik kunt maken van een betaalpakket zonder maandelijkse kosten. U kunt zich registreren op signup.pay.nl, op de tweede pagina kunt u onderaan de partnercode "HostFact" opgeven.

Betaalmethode toevoegen in HostFact
In de backoffice gaat u in het menu naar "Instellingen" -> "Betaalmogelijkheden". Wanneer u hier op de knop "Betaalmethode toevoegen" klikt zijn er bij de betaalmethode drie mogelijkheden met Pay.
De algemene methode "paynl" ondersteund alle betaalmogelijkheden die u in uw account activeert. Bij de betaalopties in het bestelformulier komt hierbij het logo van Pay. te staan. Klanten zullen worden doorgestuurd naar het betaalscherm van Pay. alvorens ze daadwerkelijk de betaalmethode kiezen.
Er zijn ook twee specifieke betaalmethoden beschikbaar, namelijk de "paynl.ideal" en "paynl.bancontact". Bij deze opties komt de betaalmethode zelf bij de betaalopties te staan met het desbetreffende logo van de betaalmethode.

Nadat één van de Pay. betaalmethodes is gekozen om toe te voegen komen aan de rechter zijde de betaalprovider specifieke instellingen. Hier dient u de SL-code, AT-code en API token in te voeren die u vanuit uw Pay. dashboard kunt opvragen.
Log in op my.pay.nl en ga in het menu naar "Instellingen". Onderaan de pagina ziet u de verkooplocaties, klik hier op het icoontje voor gegevens zoals in onderstaand screenshot.
Vervolgens opent er een popup waarin u bovenaan de SL-code ziet, klik hierop om de code te kopieren en plak deze vervolgens in HostFact. Als u naar onder scrolt in de popup vindt u daar ook de AT-code en API token, zie het onderstaande screenshot.Nadat de betaalmethode is toegevoegd wordt deze direct bruikbaar in uw bestelformulieren en met de ideal link die u (optioneel) meestuurt met uw facturen. Vergeet niet de test-modus in het Pay. dashboard te deactiveren voordat uw klanten er daadwerkelijk gebruik van gaan maken.