HostFact Help


HostFact Help > Overige

ionCube problemen na update naar HostFact versie 6
HostFact versie 6 wordt geëncodeerd met een nieuwe versie van ionCube. Sommige gebruikers ondervinden hiervan problemen na het updaten. Hieronder vindt u de stappen om uw HostFact weer werkend te krijgen indien u problemen ondervindt.

Uw server draait PHP 7.4
Ondanks dat de ioncube encoding die we hebben gebruikt bij onze PHP7.4 bestanden backwards compatible dienen te zijn met oudere versies van de loaders zien we hier toch enkele problemen ontstaan bij zeer oude ionCube versies.

Als u dit probleem ondervindt ziet u in de backoffice een foutmelding “Uw HostFact bestanden zijn nog gecodeerd voor PHP 7.4.x”. Onderaan deze foutmelding zie je “ionCube foutmelding” staan met “encoded type [1/74] cannot be decoded by this version of the ionCube Loader”.

Om dit op te lossen dient u de ionCube Loaders op uw server te updaten naar versie 12.0 of hoger. U kunt de loaders downloaden op https://www.ioncube.com/loaders.php.

Indien u niet de mogelijkheid heeft tot het updaten van de ionCube loaders kunt u ook de PHP 7.3 bestanden downloaden vanuit het klantenpaneel op hostfact.nl (https://www.hostfact.nl/klanten/download.php?download=6.0.0&php=7.3). De voorgaande link werkt pas nadat u bent ingelogd als klant. Pak het zip-bestand "hostfact-6.0.0.update.zip" uit en upload de bestanden naar uw server middels FTP. Vervolgens gaat u in de browser naar uw backoffice en loopt u handmatig de update-wizard door. De ionCube encoding die we hebben gebruikt voor de PHP 7.3 bestanden ondersteund namelijk nog oudere loaders dan bij de PHP 7.4 bestanden.

Uw server draait PHP 8.1
Is uw server al geupgrade naar PHP 8.1 dan dient u ook de ionCube versie 12 loaders te installeren die u kunt downloaden op https://www.ioncube.com/loaders.php. Oudere loaders van ionCube zijn namelijk niet compitabel met PHP 8.1.

Indien u na de installatie van de ionCube loaders versie 12 nog foutmeldingen krijgt is het goed om na te gaan hoe u de update hebt uitgevoerd. Bij het wisselen van PHP versie dient u altijd handmatig een update te doen, ook als u bijvoorbeeld op PHP 7.4 al reeds de update heeft uitgevoerd. Zie hiervoor help artikel “HostFact draaien op een andere PHP versie”.

Het is mogelijk dat na het correct updaten voor PHP 8.1 u nog een ionCube foutmelding krijgt vanuit de Payt module. De foutmelding die u krijgt is “The file /Pro/3rdparty/modules/collection/payt/payt.php encoded as type [1/72] cannot be decoded by this version of the ionCube Loader”.
Dit lijkt een probleem te zijn met het automatisch updaten van deze module waarvoor we aan een oplossing aan het werken zijn. In de tussentijd kunt u dit zelf oplossen door de module weg te gooien via FTP. Deze module kunt u vinden in “/Pro/3rdparty/modules/collection/payt” en hier kunt u dus de map “payt” simpelweg verwijderen. Indien u de Payt integratie wel gebruikt kunt u die via de backoffice interface weer installeren.

Overige problemen
Indien de problemen die u ondervindt hierboven niet staan uitgelegd kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk door te mailen naar info@hostfact.nl.