HostFact Help


HostFact Help > Huisstijl

Uitfasering oude huisstijl editor voor nieuwe WYSIWYG huisstijl editor
Sinds meerdere jaren hanteren we voor nieuwe HostFact gebruikers een WYSIWYG huisstijl editor. Dit betekent dat je de huisstijl eenvoudig kan beheren door een voorbeeld te zien, blokken simpelweg kan verslepen, tabellen maken, opmaak kan toepassen en kleuren kan geven. Helaas is het niet mogelijk om gebruikers die voor deze huisstijl editor met HostFact startten automatisch over te zetten. Dit is een manuele actie. Je dient opnieuw je huisstijl na te maken in deze nieuwe editor


Waarom faseren we de oude huisstijl editor uit?
Vanaf PHP 7.2, worden oude modules niet meer ondersteund. De oude huisstijl editor is nog gebaseerd op een oude module die al jaren niet meer onderhouden wordt. Om in de toekomst een betrouwbare oplossing te blijven en de focus te kunnen leggen op 1 huisstijl editor faseren we de oude huisstijl editor uit en moeten alle oudere gebruikers de overstap gaan maken.


Hoe stap ik over?
Ga in het menu naar "Beheer" > "Huisstijl". Rechtsbovenin ziet u de blauwe link om de nieuwe huisstijl editor te activeren. Bij dit activeren passen we een standaard opmaak toe, die u eenvoudig daarna kan aanpassen naar uw eigen smaak.

Voordat u de nieuwe huisstijl editor inschakelt is het slim om voorbeelden van de templates in PDF op te slaan, zodat u een basis heeft om na te maken.
Terug naar oude editor?
Het is mogelijk om na activeren de oude huisstijl editor nog terug te activeren. Op de overzichtspagina (menu "Beheer" > "Huisstijl") vindt u de optie om het te activeren.