HostFact Help


HostFact Help > Hosting

Hoe activeer ik single sign-on voor het inloggen in het hosting control paneel?
Vanuit het klantenpaneel (en overigens ook backoffice) is het mogelijk om direct in te loggen in het hosting control paneel. De klant hoeft dus geen inloggegevens in te vullen van het hosting control paneel.

Ondersteunde panelen
  • cPanel
  • DirectAdmin
  • PLESK

Per klantprofiel instelbaar
In het klantprofiel voor het klantenpaneel bepaalt u of single sign-on beschikbaar is voor een klant. Bewerk het klantprofiel door in het menu te gaan naar "Instellingen" > "Klantenpaneel". Op deze pagina kun je naar het tabblad "Klantprofielen" gaan en het betreffende klantprofiel aanklikken. Ga nu naar het tabblad "Diensten". Hier vindt u in het blok "Hosting" de instelling voor single sign-on.

Actie vereist bij DirectAdmin
Om single sign-on bij DirectAdmin mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de LOGIN_KEYS functionaliteit. Standaard staat dit aan, maar kan dus ook op uw server(s) uit staan. Controleer op uw server(s) of LOGIN_KEYS ingeschakeld staat. Staat dit nog niet ingeschakeld, dan kunt u onderstaande stappenplan volgen.

Activeer LOGIN_KEYS in DirectAdmin
  1. Open het configuratiebestand "directadmin.conf". Dit kunt u doen door als 'admin' in DirectAdmin in te loggen en 'File editor' te kiezen.
  2. Zoek naar 'login_keys', hoogstwaarschijnlijk ontbreekt deze of vindt u deze terug als: login_keys=0
  3. Pas deze regel aan, of voeg hem toe, als zijnde: login_keys=1
  4. Vergeet niet na het opslaan DirectAdmin te herstarten.

Per gedefinieerde package, maar ook per hosting account kunnen LOGIN_KEYS uitgezet zijn. Wellicht dat u bij deze onderdelen het (weer) moet inschakelen.

Voorkom DirectAdmin e-mails naar de eindklant
Standaard ontvangt de eindklant een e-mail iedere keer wanneer een inlogsessie wordt aangemaakt. Dit zal niet gewenst zijn. U kunt dit uitzetten in het DirectAdmin configuratiebestand. Zie de instructies van hierboven hoe u het configuratiebestand bewerkt. Voeg de volgende parameter (op een nieuwe regel) als volgt toe: login_keys_notify_on_creation=0
Vergeet DirectAdmin niet te herstarten.

DirectAdmin: "Invalid login. Please verify your Username and Password."
De LOGIN KEY is maar 1 uur geldig. De oorzaak dat er niet ingelogd kan worden in de meeste gevallen dat ze PHP tijd van HostFact en/of de servertijd van de DirectAdmin servertijd niet (juist) is ingesteld. Wanneer er 1 of 2 uur tijdsverschil is wordt er daardoor getracht met een verlopen LOGIN KEY in te loggen.