HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Wat is DKIM?
DomainKeys Identified Mail (DKIM) is een techniek waarbij verantwoordelijkheid genomen kan worden voor een verzonden e-mail. DKIM zelf is geen technologie tegen spam, maar biedt een basis voor authenticatie. Op basis hiervan kan een anti-spamfilter beter valideren of de e-mail die ontvangen wordt verstuurd is door een rechtmatige verstuurder of niet.


Waarom DKIM gebruiken?
DKIM verhoogt de betrouwbaarheid van het afleveren van e-mails aanzienlijk. De ontvangende mailserver is hierdoor in staat om uw e-mail en u als afzender te valideren, wat meestal betekent dat ongeacht de inhoud van de e-mail het bericht geaccepteerd wordt.


Hoe schakel ik DKIM in?
Ga in het menu naar "Instellingen" en kies "E-mail" (onder "HostFact voorkeuren"). Op deze pagina vindt u een blok "DKIM ondersteuning". HostFact kijkt systeembreed welke afzenders u gebruikt, bij e-mail berichten, en voor iedere domeinnaam kunt u DKIM inschakelen. In de regel zal u 1 domeinnaam zien, maar dit kunnen er dus meerdere zijn waarvoor u de stappen moet doorlopen.

Schakel het in voor de gewenste domeinnaam. Na het opslaan wordt er een sleutel gegenereerd. HostFact zal vervolgens een DNS record geven, welke u als TXT record in uw DNS (van de domeinnaam) moet aanmaken. U vindt in HostFact de naam/name en de waarde/value die het TXT DNS record moet krijgen. Let op dat een DNS wijziging enige tijd in beslag kan nemen. Om te controleren of DKIM correct werkt kunt u uw domeinnaam en de naam/name waarde op de volgende pagina controleren: www.mail-tester.com/spf-dkim-check


Om een DKIM sleutel te genereren is OpenSSL vereist op uw server. Zonder de OpenSSL module kan er geen sleutel gegenereerd worden en is DKIM niet in te schakelen.

Vul onderstaand formulier in:


Versturen