HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Wat is DKIM?
DomainKeys Identified Mail (DKIM) is een techniek waarbij verantwoordelijkheid genomen kan worden voor een verzonden e-mail. DKIM zelf is geen technologie tegen spam, maar biedt een basis voor authenticatie. Op basis hiervan kan een anti-spamfilter beter valideren of de e-mail die ontvangen wordt verstuurd is door een rechtmatige verstuurder of niet.


Waarom DKIM gebruiken?
DKIM verhoogt de betrouwbaarheid van het afleveren van e-mails aanzienlijk. De ontvangende mailserver is hierdoor in staat om uw e-mail en u als afzender te valideren, wat meestal betekent dat ongeacht de inhoud van de e-mail het bericht geaccepteerd wordt.


Hoe schakel ik DKIM in?
Ga in het menu naar "Instellingen" en kies "E-mail" (onder "HostFact voorkeuren"). Op deze pagina vindt u een blok "DKIM ondersteuning". HostFact kijkt systeembreed welke afzenders u gebruikt, bij e-mail berichten, en voor iedere domeinnaam kunt u DKIM inschakelen. In de regel zal u 1 domeinnaam zien, maar dit kunnen er dus meerdere zijn waarvoor u de stappen moet doorlopen.

Schakel het in voor de gewenste domeinnaam. Na het opslaan wordt er een sleutel gegenereerd. HostFact zal vervolgens een DNS record geven, welke u als TXT record in uw DNS (van de domeinnaam) moet aanmaken. U vindt in HostFact de naam/name en de waarde/value die het TXT DNS record moet krijgen. Let op dat een DNS wijziging enige tijd in beslag kan nemen. Om te controleren of DKIM correct werkt kunt u uw domeinnaam en de naam/name waarde op de volgende pagina controleren: www.mail-tester.com/spf-dkim-check


Om een DKIM sleutel te genereren is OpenSSL vereist op uw server. Zonder de OpenSSL module kan er geen sleutel gegenereerd worden en is DKIM niet in te schakelen.