HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Instellen van BTW-regels bij leveringen aan particulieren in andere EU-landen
Per 1 januari 2015 gaan er andere regels gelden voor het berekenen van BTW indien er digitale diensten geleverd worden aan particulieren uit andere EU-lidstaten. Op de website van de Belastingdienst is hier meer over te lezen.

Mocht u digitale diensten aanbieden (waaronder hosting, internettoegang en software diensten ook vallen), dan zullen deze veranderingen ook voor u gelden. U dient dan vanaf 1 januari 2015 bij levering aan een particulier uit een andere EU-lidstaat het BTW tarief van het desbetreffende land te berekenen. Zo zal bij een levering naar een particulier uit Denemarken 25% BTW in rekening gebracht moeten worden. Deze BTW dient vervolgens ook bij de Deense Belastingdienst aangegeven te worden, of er kan gebruik gemaakt worden van de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS) van de Nederlandse Belastingdienst.

Instellen in uw HostFact
Om de facturen correct te blijven versturen, dient u uw HostFact hierop voor te bereiden.

In HostFact kunt u zelf extra BTW percentages toevoegen en regels instellen. Ga in het menu naar "Instellingen" > "HostFact voorkeuren" > tabblad "BTW" kunt u de extra percentages aanmaken. Op bijvoorbeeld Wikipedia kunt u een lijst met verschillende BTW percentages terugvinden.

In onderstaande afbeeldingen ziet u hoe uw de BTW percentages kan toevoegen en de BTW regels instelt, zodat deze automatisch worden toegepast bij het betreffende land.BTW aangifte
Op dit moment geeft HostFact bij de BTW-aangifte pagina nog geen helder overzicht per land en de berekende BTW. In de toekomstige versie zullen we dit gaan opnemen.