HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Hoe bepaal ik hoe opzeggingen verwerkt worden?
Binnen HostFact kunt u opzegprocedures definiëren die bepalen hoe een opzegging verwerkt wordt. Per diensttype (domeinnamen, hosting, SSL, etc.) dient u minimaal 1 opzegprocedure te definiëren en als voorkeursprocedure in te stellen.
Om opzeggingen correct te laten verlopen is het noodzakelijk dat uw cronjob minimaal 1 keer per dag draait. Ons advies is om de cronjob iedere 5 minuten in te stellen op uw server.


Wanneer kan een medewerker een dienst opzeggen?
Indien de medewerker de rechten heeft om een dienst (domeinnaam, hosting, etc.) te verwijderen, dan kan de medewerker ook diensten opzeggen en een opzegging ongedaan maken.


Waar kan ik mijn opzegprocedures beheren?
Ga binnen HostFact in het menu naar "Instellingen" en kies voor "Opzegprocedures" (onder "HostFact voorkeuren"). Hier vindt u al uw opzegprocedures.
Tevens vindt u onder het tabblad "Opzegtermijn" de mogelijkheid om een opzegtermijn in te vullen en of u (als Nederlandse ondernemer) de Wet van Dam wetgeving in acht wil nemen, die bepaalt dat bij particulieren een contract stilzwijgend niet met meer dan 1 maand verlengd mag worden.
Opzegprocedure aanmaken
Een opzegprocedure maakt u specifiek aan voor één diensttype. Een opzegprocedure bestaat uit:
  1. Voorkeur opzegtermijn: keuze uit per direct, per datum en per einde looptijd.
  2. Acties: aan de hand van een opzegging kunnen actiepunten ingepland worden die al dan niet automatisch uitgevoerd worden.Een dienst opzeggen
Bij het opzeggen van een dienst kiest u de opzegprocedure (standaard is de voorkeur opzegprocedure geselecteerd) en geeft u aan per wanneer opgezegd moet worden. Ook kunt u altijd de opzegacties bewerken.

Indien er een opzegging gedaan wordt vanuit het klantenpaneel of API, dan wordt de voorkeur opzegprocedure gebruikt en als opzegmogelijkheid per einde looptijd.


Waar vind ik alle opzeggingen en geplande opzegacties?
Alle opzeggingen vindt u door in het menu te gaan naar "Facturatie" en vervolgens te kiezen voor "Opzeggingen" (onder "Abonnementen"). Alle opzegacties vindt u nu aan de linkerkant in het zij menu "Opzegacties". Indien er (handmatige) acties vandaag uitgevoerd moeten worden, vindt u dit ook terug in de actiepunten aan de linkerkant die u op iedere pagina binnen HostFact ziet.