HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Kan ik eigen velden toevoegen bij een debiteur, factuur of offerte?
Het is mogelijk om zelf velden aan te maken. U kunt per veld aangeven of u deze bij een debiteur, factuur en/of offerte wilt kunnen invullen.
Let op: dit is alleen beschikbaar bij de nieuwe huisstijl editor. Ziet u niet de mogelijkheid om aangemaakte variabelen toe te voegen in de huisstijl, neem dan contact op om HostFact de nieuwe huisstijl editor in te laten stellen.


Waarvoor is dit interessant?
In sommige gevallen wilt u meer informatie toevoegen en zijn deze velden niet standaard beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een zorgverzekeringsnummer bij een debiteur, of extra informatie bij een factuur/offerte zoals een auto kenteken, de woning die verkocht is of een speciaal adres voor de afleverbon.


Waar maak ik de eigen velden aan?
Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor "Eigen velden" (onder "HostFact voorkeuren"). Op deze pagina kunt u velden toevoegen, bewerken en verwijderen. U kunt zelf aangeven wat voor veldtype u handig vindt: een 1 regel tekstveld, groot tekstveld, datum veld, uitklapmenu, checkboxen of radiobuttons.


Wordt de informatie in de offerte/factuur PDF of e-mail getoond?
De gegevens worden standaard niet getoond. Maar u kunt uw huisstijl bewerken en zelf één of meerdere velden terug laten komen in de PDF of e-mail.


Heeft u vragen over het gebruik van eigen velden, of hulp nodig bij het toevoegen of zichtbaar maken in uw huisstijl? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we u erbij kunnen helpen.