HostFact Help > Overige

HostFact verhuizen naar een ander server
De bestanden en de database kunt u kopieren naar de nieuwe locatie. Wanneer u dit gedaan heeft dient u de volgende stappen, indien nodig, te doorlopen:

Stap 1
Zorg dat de volgende mappen (en submappen) in de map "/Pro" schrijfrechten (CHMOD 777) hebben: "3rdparty", "backup", "documents", "facturen", "pdf", "temp" en "tickets".

Stap 2
Indien de database toeganggegevens gewijzigd zijn, dient u opnieuw een "connect.php" bestand te generen. Dit kunt u hier doen: https://www.hostfact.nl/hosting/connect_generator.php
Upload de nieuwe "connect.php" naar de mappen "/Pro", "/klantenpaneel" en "/bestellen".

Stap 3
De licentie van uw HostFact is IP-adres gebonden. U kunt de licentie vrijgeven via ons klantenpaneel (https://www.hostfact.nl/klanten/). Nadat de licentie is vrijgegeven kunt u direct op de nieuwe locatie inloggen en zal de licentie gekoppeld worden aan dit nieuwe IP-adres.

Stap 4
Indien de locatie (URL of mapnamen) van HostFact is veranderd, dient u dit ook door te voeren binnen HostFact. Ga hiervoor in het menu naar "Instellingen" en kies vervolgens voor "HostFact voorkeuren". Op de geopende pagina vindt u het tabblad "URLs" waar u alle URLs en relatieve paden kunt invoeren.

Stap 5
Vergeet niet bij uw registrars en eventueel andere partijen waarmee een koppeling via HostFact wordt gelegd uw nieuwe IP-adres van de server op de IP Whitelist te zetten.

Let op!
Zorg dat uw nieuwe locatie voldoet aan alle server vereisten die nodig zijn voor HostFact, zie onze website.