HostFact - VPSBeginnen met ontwikkelen

We zullen u op deze pagina stap voor stap door het ontwikkelproces heen begeleiden.


Aanmaken van de bestanden

In de map 'Pro/3rdparty/modules/products/vps/integrations/' dient u een nieuwe map aan te maken met de naam van het VPS platform. In deze map plaatst u een PHP-bestand met dezelfde naam als de map en het 'version.php' bestand. Download hier de voorbeeldbestanden.


Open hierna het voorbeeld bestand en pas hierin de class-naam aan. Deze class-naam moet overeenkomen met de naam van de map. In het voorbeeldbestand is de class-naam 'YourName'.
Alle functies vermeld in deze documentatie moeten worden ontwikkeld.


In het 'version.php' bestand kunt u de naam van uw VPS platform opgeven, zoals deze binnen HostFact wordt getoond. Tenslotte bevat dit bestand informatie over u als ontwikkelaar.


Mapstructuur

De structuur in de map 'Pro/3rdparty/modules/products/vps/integrations/' zou nu als volgt moeten zijn, waarbij 'vpsplatform' de naam van het VPS platform is:
- /vpsplatform/vpsplatform.php
- /vpsplatform/version.phpTerminologie

VPS platform

Het platform waar uw VPS servers en VPS diensten op draaien, bijvoorbeeld OnApp of Openstack.


VPS server

Een VPS server (ook wel VPS node genaamd) bevat de koppeling met een VPS platform. Een VPS wordt hier op aangemaakt.


VPS dienst

Een VPS is de dienst die u vanuit HostFact aanbiedt aan uw klant.


Templates

Een verzameling van VPS dienst attributen (bijvoorbeeld CPU cores, geheugen) die uitgelezen kunnen worden van het VPS platform. Op basis van templates kunt u pakketten in HostFact aanmaken. De templates kunnen gebruikt worden bij het aanmaken van een VPS.


Images

Voor geconfigureerde software voor (her)installatie op VPS diensten. Binnen HostFact kunt u per VPS pakket en VPS dienst bepalen op basis van welke image de VPS aangemaakt moet worden op de VPS server.