HostFact versie 6.0.5: Betaalintegratie met Pay. en diverse verbeteringen

Vanuit de backoffice zal u bovenin bij uw huidige versienummer een melding zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Met één muisklik wordt de update aan de backoffice automatisch uitgevoerd, de verbeteringen aan het bestelformulier en klantenpaneel dient u wel altijd nog los toe te passen.

Update 20-06-2023: Deze versie is eerder kortstonding uitgekomen als 6.0.4 waarbij enkele klanten problemen ondervonden met de update. Deze problemen zijn verholpen en de update is opnieuw uitgebracht als versie 6.0.5.

Integratie met betaalprovider Pay.
De afgelopen jaren hebben we steeds vaker het verzoek gekregen voor een integratie met betaalprovider Pay. Naast het uitbrengen van de integratie hebben we in samenwerking met Pay. nu ook een partnercode waardoor HostFact klanten gebruik kunnen maken van een pakket zonder vaste maandelijkse kosten, waarvan hostingbedrijven normaliter zijn uitgesloten.

Wilt u gebruik maken van de 40+ verschillende betaalmethoden die Pay. ondersteund, waaronder iDEAL, Bancontact, Giropay en creditcards? Lees dan hier het helpartikel hoe u deze betaalintegratie activeert.

Diverse verbeteringen
Vanuit onze gebruikers ontvangen wij geregeld verzoeken om bestaande functionaliteiten te verbeteren, met deze update hebben we de volgende verzoeken kunnen oppakken:

 • Verbeteringen aan zoekfunctionaliteit voor debiteuren, er kan nu ook worden gezocht op voornaam + achternaam en Nederlandse postcode + huisnummer.
 • Geavanceerde instellingen voor het toepassen van standaard DNS templates, bijvoorbeeld bij verhuizing of nameserver wijzigingen. Deze instellingen zitten onder het tabblad “Geavanceerd” bij het bewerken van een nameserver groep.
 • Instelling om op factuurniveau af te wijken van de standaard BTW regels wat nodig kan zijn in bepaalde uitzonderingssituaties. Dit kan voor de backoffice worden geactiveerd onder tabblad “BTW” bij algemene instellingen.
 • Exporteren naar CSV heeft nu ook ondersteuning om factuurregels te exporteren.
 • Top 25 debiteuren onder statistieken kan nu verder worden uitgebreid.

Aanpassingen ten opzichte van 6.0.4

 • Hotfix: Database instelling voor “row_format” wordt aangepast van compact naar dynamic bij oudere databases, dit kon problemen geven bij de database aanpassingen van versie 6.0.4.
 • Hotfix: API requests voor het bewerken van diensten zullen niet meer de abonnementsprijs synchroniseren vanuit het product wanneer er geen prijs wordt gespecifieerd, tenzij het product wordt gewijzigd.

Bugfixes

 • Bugfix: Bij een server (control panel) als nameserver beheerder werd de standaard DNS template niet toegepast bij bestellingen.
 • Bugfix: Prijsindexatie module voerde nieuwe productprijzen met bepaalde productinstellingen niet correct door naar bijbehorende abonnementen.
 • Bugfix klantenpaneel: De pagina voor DNS-records wijzigen in het klantenpaneel werd bij sommige record types vroegtijdig afgebroken.

Module updates

 • SnelStart versie 5.9: Verbeterde ondersteuning voor BTW-verlegde facturen op basis van de in SnelStart geconfigureerde instellingen bij grootboekrekeningen.