HostFact versie 6.0.2: PHP 8 bugfixes & kleine verbeteringen

Deze week kregen wij een melding over een bug in het bestelformulier waarbij op PHP 8.1 het bedrag exclusief BTW werd doorgezet naar de betaalprovider. Facturen vanuit deze bestellingen kloppen wel, maar kunnen onterecht op volledig betaald staan terwijl het bedrag exclusief BTW betaald is. Hoewel minder dan 3% van onze klanten door deze bug wordt getroffen vonden we het noodzakelijk hiervoor gelijk een update uit te brengen. Tijdens het update process krijgt u een melding te zien wanneer u mogelijk last heeft gehad van deze bug.

Vanuit uw backoffice zal u bovenin bij uw huidige versienummer een melding zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Met één muisklik wordt de update automatisch uitgevoerd. Er zijn in deze update zeer belangrijke verbeteringen aan het bestelformulier specifiek voor PHP 8.1 doorgevoerd. Na het updaten, kunt u in de backoffice op versienummer 6.0.2 klikken om de update-bestanden te downloaden van 6.0.2 en handmatig de bestanden van het bestelformulier te uploaden.

Uitschakelen transferlock bij opzeggingsprocedure domeinnamen
Sommige registrars schakelen automatisch een transferlock in op domeinnamen. Het is vanaf deze versie mogelijk om het uitschakelen van deze transferlock op te nemen in de opzeggingsprocedure. Dit is te vinden in de backoffice onder “Instellingen” -> “HostFact voorkeuren” -> “Opzegprocedures”, klik hier de opzegprocedure aan voor domeinnamen. Vervolgens kunt u de nieuwe automatische actie toevoegen.

Nieuwe functionaliteiten & roadmap
We zijn ondertussen ook bezig met het plannen en implementeren van nieuwe functionaliteiten. Later deze maand zullen we op onze blog een roadmap publiceren met functionaliteiten die veel door onze gebruikers zijn aangevraagd en we op de planning hebben staan om verder te onderzoeken en te ontwikkelen.

Changelog van HostFact versie 6.0.2

  • Mogelijkheid tot uitschakelen transferlock bij opzeggingsprocedure domeinnamen.
  • Automatisch gegenereerde wachtwoorden voor hostingaccounts voldoen nu vanaf niveau “Sterk” aan hoogst mogelijke eisen van DirectAdmin, Plesk en cPanel.
  • Bugfix PHP 8.1: betalingen van bestellingen via het bestelformulier konden het bedrag exclusief BTW gebruiken in plaats van het bedrag inclusief BTW. Facturen vanuit deze bestellingen kloppen wel, maar kunnen onterecht op volledig betaald staan terwijl het bedrag exclusief BTW betaald is. U krijgt een notificatie tijdens het update process indien u mogelijk last heeft gehad van deze bug. U dient dan manueel de betalingen te controleren.
  • Verschillende overige bugfixes voor gebruik op PHP versie 8.1.