HostFact versie 6.0.1: Afwijkend e-mailadres voor herinneringen & aanmaningen en meer

Afgelopen maand brachten we HostFact versie 6.0.0 uit met ondersteuning voor PHP8. Deze nieuwe update volgt redelijk snel en heeft voornamelijk bugfixes en optimalisaties voor alle code aanpassingen uit de voorgaande versie. Verder hebben we ook nog 2 kleine functionaliteiten kunnen toevoegen waarover u hieronder meer leest.

Vanuit uw backoffice zal u bovenin bij uw huidige versienummer een melding zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Met één muisklik wordt de update automatisch uitgevoerd. Voor gebruikers die al op PHP8.1 draaien zijn er in deze versie ook verbeteringen aan het klantenpaneel en bestelformulier doorgevoerd. Na het updaten, kunt u in de backoffice op versienummer 6.0.1 klikken om de update-bestanden te downloaden van 6.0.1 en handmatig de bestanden van het klantenpaneel en bestelformulier te uploaden.

Afwijkend e-mailadres voor herinneringen & aanmaningen
Steeds vaker worden e-mailboxen voor facturen geautomatiseerd uitgelezen waardoor het wenselijk is om herinneringen en aanmaningen naar een apart adres te kunnen versturen. Het is nu mogelijk om bij het toevoegen en bewerken van een debiteur hiervoor een afwijkend e-mailadres in te stellen.

Ticketsysteem: Microsoft 365 OAuth2 ondersteuning
Vanaf 1 januari 2023 verplicht Microsoft het gebruik van OAuth2 voor toegang tot e-mailaccounts over het POP3 protocol. Microsoft 365 gebruikers die binnen HostFact het ticketsysteem gebruiken in combinatie met het uitlezen van een POP3 e-mailaccount moeten hierdoor periodiek toestemming geven middels de nieuwe OAuth2 koppeling.

Voor het versturen van e-mails over SMTP blijft Microsoft 365 overigens nog wel de huidige authenticatiemethode ondersteunen.

Wat is er verder nieuw in HostFact 6.0.1

  • Bugfix: bedragen bij factuurregels met een stuksprijs lager dan 1 euro werden niet meer getoond op facturen en offertes bij PHP versies 7.3 en 7.4.
  • Bugfix: geautomatiseerd verzenden van wachtrij facturen werkte in sommige gevallen niet meer door update 6.0.0.
  • Bugfix: kortingen uit kortingsmodule werden niet goed gehanteerd bij abonnementen met 2-jarige perioden.
  • Bugfix: instellingen rondom BTW regels van boekhoudkoppeling werden bij sommige gebruikers incorrect ingeladen op PHP8.1. Mogelijk dient u deze eenmalig opnieuw in te stellen.
  • Verschillende overige bugfixes en preventieve fixes voor gebruik op PHP versie 8.1.