HostFact versie 6.0.0: PHP 8 ondersteuning

Vanuit je backoffice zal je bovenin bij je huidige versienummer een melding zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Met één muisklik wordt de update automatisch uitgevoerd. Er zijn in deze update ook verbeteringen aan het klantenpaneel en bestelformulier doorgevoerd. Na het updaten, kun je in de backoffice op versienummer 6.0.0 klikken om de update-bestanden te downloaden van 6.0.0 en handmatig de bestanden van het klantenpaneel en bestelformulier te uploaden.

PHP 8 ondersteuning
Er is de nodige tijd in gaan zitten om HostFact volledig compatibel te laten draaien onder PHP 8 met ionCube. Gelukkig is sinds kort de ionCube loader voor PHP 8 beschikbaar gekomen en hebben we de laatste hand kunnen leggen aan HostFact beschikbaar te kunnen stellen voor deze PHP versie.

Vanaf heden is HostFact geschikt voor PHP 8.1, PHP 7.4 en PHP 7.3.

Wat is er verder nieuw in HostFact 6.0.0

  • Bugfix: redirect werkte niet wanneer u eerst nog moest inloggen en twee-staps authenticatie actief heeft.
  • Bugfix: opzegging kon mis gaan wanneer dezelfde domeinnaam meerdere keren in HostFact aanwezig is.
  • Bugfix: API vps.show() geeft op basis van hostname de verwijderde i.p.v. de actieve VPS terug. Extra check in gebouwd om de juiste actieve VPS terug te geven.
  • Bugfix: instellen van PowerDNS gaf niet altijd alle instellingen weer door browser error.
  • Bugfix: ticketsysteem in combinatie van Microsoft365 kan problemen opleveren met het weergaven van het e-mail bericht.

Problemen tijdens de update
HostFact versie 6 wordt geëncodeerd met een nieuwe versie van ionCube. Sommige gebruikers ondervinden hiervan problemen na het updaten. We hebben een help-artikel gemaakt met een stappenplan indien jij deze problemen ook ondervindt: https://www.hostfact.nl/help/artikel/335/ioncube-problemen-na-update-naar-hostfact-versie-6/.